Kako primijeniti EpiPen®?

Kako primijeniti EpiPen®?

Primjena vašeg EpiPena® je jednostavna. Proučite ove jednostavne korake kako biste znali ispravno postupiti u hitnom slučaju.

Ne trebate skidati vašu odjeću, samo budite sigurni da izbjegavate doticaj narančastog vrha s kopčama, patentnim zatvaračima, dugmadi ili šavovima na odjeći.

Da biste izvadili EpiPen® iz prijenosne kutije  otvorite poklopac na prijenosnoj kutiji  i nagnite prijenosnu kutiju nakon čega EpiPen® može jednostavno kliznuti iz prijenosne kutije.

Lezite tako da su vam noge blago podignute radi bolje cirkulacije krvi ili sjednite ako imate poteškoća s disanjem.

12345

- Vi ili najbliža osoba morate nazvati 112, tražiti hitnu pomoć i reći 'anafilaksija'.

- Svaki EpiPen® može se upotrijebiti samo jedanput.

- Ako se simptomi ne ublaže, nakon 5-15 minuta možete primijeniti drugi EpiPen®.


Ostanite u ležećem ili sjedećem položaju i neka netko ostane uz vas dok vas ne pregleda zdravstveni djelatnik.

Onesviještene pacijente potrebno je namjestiti u položaj za oporavak.

1234

Nosite 2 autoinjektora EpiPen® / EpiPen®Jr uvijek sa sobom. U slučaju da ne dođe do poboljšanja simptoma unutar 5-15 minuta, potrebno je primijeniti drugu dozu. Svaki EpiPen® / EpiPen®Jr može se upotrijebiti samo jedanput.

Upoznajte ostale o vašem riziku od anafilaktičke reakcije i alergenima koji je izazivaju. Objasnite svojoj obitelji, prijateljima, učiteljima i kolegama kako prepoznati simptome anafilaksije i što učiniti u slučaju anafilaktičke reakcije. Pobrinite se da znaju gdje držite svoj EpiPen® / EpiPen®Jr i kako ga upotrijebiti.